Jump to content
We light a beacon for an open and inclusive society!

We light a beacon for an open and inclusive society!

The Wewerka Pavillon is a permanent exhibition room of the University of Fine Arts Münster.
It is under the joint aegis of the city of Münster and the University. The pavilion is considered an example of the city’s cultural diversity and openness, as well as of the cooperation between the city and the University.
It was originally designed by the architect and artist Stefan Wewerka for documenta 8 in 1987 and built by the company TECTA. On the initiative of Ulrich Krüger, the pavilion was placed in Münster on loan from its owner Axel Bruchhäuser. It has been standing on a meadow by the Aasee since 1989.

The glass cube, often referred to as a showcase or cabinet, serves as an exhibition space that houses artworks, literally displaying them to the outside world from all sides. It is of great importance both for artists and for the citizens of the city. With its dual character between closed cabinet and sculpturally autonomous object, the pavilion represents an experimental field and a challenge for young artists that is not easy to cope with.
Placed in the public, recreational Aasee park landscape, it offers artists an opportunity to address a larger audience directly with their artistic works. The Wewerka Pavillon thus forms an open, valuable forum in which art and citizens meet in an informal way.